Het centrum voor flebologie en lasertherapie - De Zuid-Hollandse eilanden
Flebologisch Centrum

EVLT behandeling

Endo Vasculaire Laser Therapie (EVLT)

Wat is een EVLT?

De Endo Vasculaire Laser Therapie (EVLT) behandeling wordt in de volksmond ook wel "laser"behandeling gemoemd. Deze methode lijkt veel op de VNUS behandeling maar werkt nu met behulp van een laser fiber en dus met laser energie. Op dit gebied zijn er veel nieuwe ontwikkelingen zodat wij nu met de nieuwste apparatuur werken. Met deze methode kunnen er nog kortere trajecten worden behandeld waardoor er nu ook met deze methode perforatoren kunnen worden gedicht. Nb. niet alle perforatoren komen hiervoor in aanmerking. 

De EVLT en VNUS behandelingen komende in veel opzichten overeen.

De EVLT  is een poliklinische behandeling die onder plaatselijke verdoving plaats vindt . Advies is om 1uur voor de ingreep 2 maal 500mg paracetamol te nemem.

Tijdens de behandeling wordt met behulp van echolokalisatie het te behandelend bloedvat in beeld gebracht. Het bloedvat wordt aangeprikt onder locale verdoving, waarna een catheter op de juiste plaats in het vat wordt gepositioneerd. Via de catheter wordt een dunne laserfiberdraad op zijn plaats gelegd, aan de binnenkant van de ader waarna het gehele te behandelen traject verdovende prikjes krijgt . Dit is tevens koeling van de laserdraad en het omliggende weefsel . Met behulp van de laserenergie wordt nu het boedvat dicht gemaakt. De restante van het bloedvat worden binnen enkele maanden door het lichaam afgebroken en opgeruimd.

Na de behandeling wordt u geacht de verbandkous 48uur te dragen, hierna mogen de kous en pleisters worden verwijderd.  Zwaar tillen, langdurig stil staan/zitten en intensieve krachtsporten met de benen niet uitvoeren. Lopen, fietsen, rekken, strekken en werken( niet lichamelijk zware arbeid) kan na de behandeling gewoon worden gecontinueerd. Zwemmen kan niet ivm infectie gevaar.Koelen bij warmte en zo nodig paracetamol nemen wanneer u pijnklachten heeft.  Gedurende de eerste 2 weken kunnen er klachten zijn van een kramperig en trekkend gevoel, zorg er voor om veel te blijven bewegen, rekken en strekken. Bij koorts altijd even contact opnemen. U kunt ons altijd bellen bij vragen of wanneer u het niet vertrouwt.

Na de behandeling direct zonlicht vermijden. Goede zonnnebeschermingscreme met hoge factor is aan te raden.

 

 

De folder over de EVLT behandeling kun u hier downloaden. 

Contact
Bezoekadres
'Het Nieuwe Weergors'
Vliet 4
3224 HE Hellevoetsluis
Telefoonnummer
(0181) 330150
E-mail
Wij werken samen met het