Het centrum voor flebologie en lasertherapie - De Zuid-Hollandse eilanden
Flebologisch Centrum

Sclerotherapie

Het wegspuiten van spataderen
Deze behandelingen kunnen plaat vinden in Hellevoetsluis maar ook in Dirksland.(dinsdag/donderdag). Deze behandeling neemt ongeveer 20 minuten van uw tijd in beslag.

Door het inspuiten van een bepaalde vloeistof in de spatader, die vervolgens met de steunkous wordt afgedrukt, komt in de spatader een reactie op gang. Deze reactie zorgt ervoor dat de ader dichtplakt. Na verloop van tijd is de spatader veranderd in een litteken en nauwelijks meer te zien. Het lijkt dus of hij is weggespoten.

Tijdens de behandeling staat u meestal rechtop. Het inspuiten gebeurt met een heel dun naaldje en vaak zijn er meerdere prikjes nodig. Na het inspuiten krijgt u een gaasje of een pleister op het insteekplaatsje. U mag uw benen tijdens en net voor de behandeling niet invetten. Poederen met talkpoeder is wel toegestaan.

Na enkele dagen kunt u een reactie bemerken door een verdikking te voelen ter plaatse van de spatader die beurs aanvoelt. Blauwe plekken zijn ook een gevolg van de inspuitingen. Na enkele weken wordt dit minder, het uiteindelijke resultaat mag u pas na drie maanden  verwachten. 

In enkele gevallen wordt er een sclerotherapie onder echo geleide afgesproken omdat dit de beste optie voor de patiënt is. Deze behandeling kan alleen plaats vinden in Hellevoetsluis en duurt ongeveer 40 minuten. Vaak wordt er dan wel met Foam gewerkt waardoor de reactie van het lichaam wat heviger is ten opzichte van de normale sclerotherapie.

Voorafgaand aan de behandeling geen steunkousen dragen.

Na de behandeling dient u 2 weken een goede steunkous te dragen (klasseII)  De eerste week dag en nacht, de tweede week alleen overdag tenzij u vaak uit bed komt in de nacht.

Voorwaarde is ook dat u 6 weken voor en 6 weken na de behandeling geen zon op de benen heeft gehad /of krijgt. Tevens mogen de benen niet bruin zijn.

De folder over scleropotherapie kunt u hier downloaden.

Contact
Bezoekadres
'Het Nieuwe Weergors'
Vliet 4
3224 HE Hellevoetsluis
Telefoonnummer
(0181) 330150
E-mail
Wij werken samen met het