Het centrum voor flebologie en lasertherapie - De Zuid-Hollandse eilanden
Flebologisch Centrum

VNUS closure

Wat is een VNUS Closure?

De VNUS Closure is een behandelmethode waarbij spataderen van het oppervlakkige systeem kunnen worden uitgeschakkeld door middel van radiofrequente energie die zorgen voor verhitting van de bloedvatwand.

Wat gebeurt er tijdens de VNUS Closure behandeling?

De VNUS Closure is een poliklinische behandeling die onder plaatselijke verdoving plaatsvindt. U hoeft hiervoor niet te worden opgenomen in het ziekenhuis. Advies is om 1uur voor de ingreep 2 maal 500mg paracetamol te nemen.

Tijdens de behandeling wordt met behulp van echolokalisatie het te behandelen bloedvat in beeld gebracht. Het bloedvat wordt aangeprikt onder lokale verdoving, waarna een catheter op de juiste plaats in het vat wordt gepositioneerd. Radiofrequente energie wordt afgegeven door de catheter waardoor de wand van het bloedvat wordt verhit. Hierdoor krimpt het collageen in de wand van het bloedvat en het bloedvat sluit. Wanneer het bloedvat is gesloten, kiest het bloed een andere route via de gezonde aderen.

Na de behandeling wordt u geacht de verbandkous(klasseI) 48 uur te dragen. Daarna mogen de verbandkous en pleisters worden verwijderd. Zwaar tillen, langdurig stil staan en intensieve krachtsporten met de benen de eerste week niet uitvoeren. Lopen , fietsen , rekken, strekken en werken kan na de behandeling gewoon worden gecontinueerd. Zwemmen kan niet ivm infectie gevaar.
Koelen bij warmte en zo nodig paracetamol nemen wanneer u pijnklachten heeft.

Na een week tot 10 dagen zien wij vaak enige toename of juist het krijgen van klachten dit komt doordat de ontsteking die door ons is gemaakt dan echt op komt zetten. Over het algemeen trekken deze klachten snel weg. Wel blijven rekken en strekken. Bij koort altijd even contact met ons opnemen.
U kunt ons altijd bellen bij vragen of wanneer u het niet vertrouwt.

Na de behandeling direct zonlicht vermijden. Goede zonnebeschermingscreme met hoge factor is aan te raden. 

De folder over de VNUS behandeling kunt u hier downloaden.  

Contact
Bezoekadres
'Het Nieuwe Weergors'
Vliet 4
3224 HE Hellevoetsluis
Telefoonnummer
(0181) 330150
E-mail
Wij werken samen met het